Kārtainais deserts ar rupjmaizi un jogurta krēmu

Kārtainais deserts ar rupjmaizi un jogurta krēmu

Kārtainais deserts ar rupjmaizi un jogurta krēmu

Kārtainais deserts ar rupjmaizi un jogurta krēmu

Deserts ar bērnības garšu, kas kā laika mašīna aizvedīs Tevi laukos pie vecvecākiem, kur ogu krūmi, meža taciņas pilnas ar ogām un mājās smaržo pēc tikko ceptas maizes.

6 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas6 porcijas

2 gab.
Olas
140 g
Cukurs
100 g
Milti
25 g
Kakao
1 tējk.
Cepamais pulveris
30 g
130 g
Rīvēta rudzu maize
1 tējk.
Kanēlis
1 gab.
300 ml
300 g
Aveņu-upeņu ievārījums

Instrukcijas

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  2. Izkausē sviestu un ļauj tam atdzist.
  3. Sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri.
  4. Olas kuļ apmēram 1 minūti, tad pievieno 100 g cukura un puto līdz iegūts gaiši dzeltens gaisīgs maisījums.
  5. Miltu maisījumu uzmanīgi sajauc ar olām un pievieno izkausēto sviestu.
  6. Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru, lej uz plāts mīklu un vienmērīgi izklāj.
  7. Cep 180 grādos 25 min un ļauj atdzist.
  8. Lai pagatavotu rīvmaizi, rīvēto maizi sajauc ar atlikušo cukuru un kanēli.
  9. Maizes maisījumu apgrauzdē cepeškrāsnī 180 grādos 4 minūtes, tad apmaisa un grauzdē vēl 3 minūtes. Ļauj atdzist.
  10. Lai pagatavotu jogurta krēmu, saputo putukrējumu spēcīgās putās, tad pievieno jogurtu un samaisa līdz viendabīgam krēmam.
  11. Jogurta krēmu ieliec glazūras maisiņā, lai ērtāk likt glāzēs.
  12. Deserta kārtošana:

  13. Ar glāzes malu izgriež šokolādes biskvīta apli, to iespiež glāzes apakšā kā pirmo kārtu.
  14. Liek ievārījumu vienmērīgā kārtā, lai tas pieskartos glāzes malai.
  15. Kā nākamo kārtu pievieno jogurta krēmu.
  16. 4. kārtai grauzdēta rīvmaize un 5. kārtai ievārījums.
  17. Visbeidzot uzliek vēl vienu jogurta krēma kārtu.
  18. Desertu dekorē ar rīvmaizi un ogām.
  19. Liek desertus ledusskapī un pasniedz pēc dažām stundām.
  20. Recepte: Helen Nurmsoo

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.