Gaileņu tako

Gaileņu tako

Gaileņu tako

Šī rudenīgā un viegli pagatavojamā gaileņu tako recepte tapusi sadarbībā ar talantīgajiem Otto & Mesi pavāriem. Kraukšķīgs tako ar siera mērci. Būsi labi paēdis, lieliskā noskaņojumā un nobaudījis ko gardu!

4 porcijas
30 min
00 ratings

Sastāvdaļas4 porcijas

Tako shells vai tortiljas
185 g
200 ml
Pētersīļi
50 g
300 g
Gailenes
1 gab.
Sīpols
3 gab.
Marinēti vai sālīti gurķi
135 g
Bekons
Ledus salāti
Sāls
Pipari
10 g

Instrukcijas

  1. Uzkarsē saldo krējumu. Pievieno Viola kausēto sieru un Atleet rīvēto sieru. Pievieno nedaudz pētersīļa un karsē, līdz mērce sabiezē.
  2. Gailenes un sīpolus sakapā. Sīpolus apcep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno gailenes, sviestu un garšvielas.
  3. Citā pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
  4. Gurķus sagriež garenās šķēlēs un rupji sakapā ledus salātus.
  5. Uz pannas viegli apcep tako shells vai tortiljas (pēc izvēles).
  6. Ņem tako shell vai tortilju, pievieno nedaudz mērces. Pievieno karoti ar sīpolu - sēņu maisījumu. Pievieno ledus salātus un bekonu. Tad liek gurķus un atkal mērci, kam pa virsu var uzbērt sakapātus pētersīļus.

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.