Ziemassvētku pavlovas

Ziemassvētku pavlovas

Ziemassvētku pavlovas

Pavlovas jaunā versijā - ar piparkūku biezpiena krēma pildījumu un bagātīgu šokolādes glazūru Tavam Ziemassvētku galdam!

6 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas6 porcijas

Pavlova

5 gab.
Olu baltumi
280 g
Pūdercukurs
1 ēd.k.
Kartupeļu ciete
1 šķipsna
Citronskābe

Krēms

200 g
Krēmsiers
225 g
1 ēd.k.
Cukurs
4 g
Želatīns

Glazūra

100 g
Tumšās šokolādes čipsi
100 g
40 g

Instrukcijas

  1. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru.
  2. Sajauc pūdercukuru, cieti un citronskābi. Olu baltumus sakuļ līdz stingrām putām (lai netek no bļodas, to apmetot otrādi) un, turpinot putot, pakāpeniski pievieno cukura maisījumu. Sakuļ stingrās putās. Masu liek konditorejas maisiņā.
  3. Masu izspiež uz veidnes vienāda izmēra apaļās kaudzītēs. Cep 1 h 90 °C. Kad pavlovas kļuvušas stingras un labi nāk nost no veidnes, tās ir gatavas. Pavlovas atdzesē istabas temperatūrā.
  4. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Biezpiena krēmu un cukuru liek katliņā kopā ar želatīnu un gatavo ~40 °C. Karsē, līdz želatīns ir izkusis. Noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Krēmsieru uzglabā istabas temperatūrā un maisa, līdz tas kļūst mīksts. Kad biezpiena krēms atdzisis, tajā iemaisa krēmsieru un atdzesē vēl 30 min. Kad krēms ir pavisam atdzisis, to pilda konditorejas maisiņā.
  6. Katlā uzkarsē saldo krējumu un pievieno šokolādes čipsus. Maisa, līdz tie izkūst. Visbeidzot pievieno smalki sagrieztu sviestu un masu kārtīgi izmaisa.
  7. Kad pavlovas atdzisušas, izveido nelielu caurumu pavlovas apakšā un ar konditorejas maisiņa uzgali piepilda pavlovu ar krēmu, līdz tā nedaudz uzbriest. Kad šokolādes glazūra atdzisusi līdz ~40 °C, to lej pāri pavlovām, pilnībā tās pārklājot.
  8. Recepte un foto: Kristian Neemela - kristiankokkab.blogspot.com. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.