Zemeņu debesmanna

Zemeņu debesmanna

Zemeņu debesmanna

Gaisīgs sezonas ogu uzpūtenis kopā ar svaigu un vēsu lauku pienu. Vai vasaras garšu var raksturot vēl labāk?!

8 porcijas
30 min
11 rating

Sastāvdaļas8 porcijas

300 g
Zemenes (vai citas ogas)
1 l
Ūdens
150 g
Cukurs
150 g
Manna
Vaniļa (ekstrakts vai cukurs)
1 l

Instrukcijas

  1. Zemenes ber katliņā, pievieno vaniļu un sablendē. Masai pievieno ūdeni, cukuru un kārtīgi izmaisa.
  2. Katliņu liek uz vidēji lielas uguns un vāra, līdz parādās burbuļi. Tad iemaisa mannu un, nepārtraukti maisot, vāra uz mazas uguns ~ 7-8 min., līdz masa kļūst blīva. Masu beidz vārīt un atdzesē.
  3. Kad manna atdzisusi, to intensīvi puto ar mikseri vai rokas putotāju ~ 5 min., līdz tā kļūst gaisīga (jo ilgāk putos, jo gaisīgāka tā kļūs).
  4. Debesmannu servē bļodiņās, pievieno aukstu pienu un izbauda!
  5. Recepte un foto: Māra Ziemele. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.