Vistas krūtiņa zaļumu un siera mērcē

Vistas krūtiņa zaļumu un siera mērcē

Vistas krūtiņa zaļumu un siera mērcē

Vistas krūtiņa zaļumu un siera mērcē

Šodien Tev nav jāprāto, ko ēdīsi vakariņās, jo mēs jau izdomājām Tavā vietā! Pagatavo kārtīgas vakariņas visai ģimenei, stundām ilgi nestāvot pie plīts. Noteikti izvēlies vistas krūtiņu ar ādu, jo ādiņa gaļai piešķir izteiktāku un labāku garšu. Kas nemēģinās, tas neuzzinās!

4 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas4 porcijas

Pamatēdiens

2 gab.
Atkaulota vistas krūtiņa ar ādu
800 g
Mazie kartupeļi
75 g
Jūras sāls, malti melnie pipari
Olīveļļa

Siera mērce

200 ml
185 g
Jūras sāls
Citrona miziņa

Salāti

100 g
Rukola
25 g
Redīsi
Feta siers
Olīveļļa
Citrona miziņa

Instrukcijas

  1. Kartupeļus ar mizu liek vārīties sālsūdenī.
  2. Vistas krūtiņas apcep uz pannas, līdz tās kļūst zeltainas. Pievieno sāli un piparus un liek cepties cepeškrāsnī 180 °C ~13 min. Vista ir gatava, kad tās iekšējā temperatūra sasniedz vismaz 65 °C tās biezākajā daļā.
  3. Mērcei katliņā lej saldo krējumu un kausēto sieru. Pierīvē citrona miziņu. Liek vārīties. Kad mērce gatava, tai pievieno mazliet sāls.
  4. Rokolu nomazgā un nosusina. Sagriež redīsus un feta sieru. Pievieno sāli, piparus, olīveļļu un citrona sulu. Sajauc visas sastāvdaļas.
  5. Kad kartupeļi ir mīksti, tos nokāš un pārgriež uz pusēm. Apcep zeltainus sviestā tajā pašā pannā, kurā tika cepta vistas krūtiņa, lai tie kļūtu kraukšķīgi. Pievieno nedaudz sāls.
  6. Recepte un foto: Kristian Neemela - kristiankokkab.blogspot.com. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.