Svētku kūka

Svētku kūka

Svētku kūka

Šī greznā kūka iederēsies jebkuros svētkos, īpaši ābolu ražas laikā. Tā ir nedaudz piņķerīga, kā jau visi skaistie deserti. Tomēr ābolu mīļiem noteikti iesakām pamēģināt!

8 porcijas
3 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

Pamatne

110 g
Drupeni cepumi
50 g

Ievārījums

400 g
Nemizoti, saldi āboli
3 tējk.
Vana Tallin liķieris
1 tējk.
Kanēlis
115 g
Ūdens

Pildījums nr.1

350 g
250 g
6 gab.
Želatīna lapas
50 g
Cukurs
40 g

Pildījums nr.2

1 gab.
2 gab.
Želatīna lapas
30 g

Instrukcijas

  1. Ievārījums

  2. Pirmo gatavo ievārījuma kārtu. Ābolus sagriež mazos kubiņos, katlā lej liķieri, ūdeni un kanēli. Karsē uz lēnas uguns 15-20 min., kamēr āboli kļūst mīksti un maigi, bet saglabā kubiņu formu.
  3. Ievārījumu jāpārlej veidnē vai plakandibena bļodā, kas ir nedaudz mazāka par kūkas veidni. Šajā receptē izmantota kūkas veidne 18 cm ⌀. Mazo veidni (mazāku par 18 cm ⌀) izklāj ar cepamo papīru.
  4. Ievārījuma kārtu lej mazajā veidnē un izlīdzina arī uz mazās veidnes malām (karotes augstumā). Liek saldētavā uz vairākām stundām (plānāka kārta ātrāk sasals).
  5. Pamatne

  6. Cepumus sasmalcina, un tiem pievieno izkausētu sviestu. Masu izlīdzina 18 cm kūkas veidnē (var nenoklāt līdz maliņām) un liek ledusskapī.
  7. Pildījums nr.1

  8. Želatīna lapas (6 gab) liek aukstā ūdenī. Saputo saldo krējumu kopā ar cukuru līdz stingram putukrējumam, pievieno jogurtu, un ar lāpstiņu to iemaisa putukrējumā.
  9. Uzkarsē pienu un izlietnē nolej lieko ūdeni no želatīna. Katliņu noņem no uguns un, pakāpeniski maisot, pievieno želatīna lapas. Kad želatīns vienmērīgi izkusis, želatīna masu vienmērīgi iemaisa jogurta masā.
  10. No saldētavas izņem ievārījuma kārtu. Ceturto daļu jogurta pildījuma lej uz cepumu pamatnes. Uz tās liek sasalušo ievārījuma kārtu un lej pāri pārējo pildījumu. Liek ledusskapī uz nakti.
  11. Pildījums nr.2

  12. Želatīna lapas (2 gab) uzbriedina aukstā ūdenī ~15 min. Katliņā uzkarsē pienu, samazina karstumu. Želatīnam nolej lieko ūdeni un liek to katliņā. Maisa, kamēr želatīns vienmērīgi izkūst. Želatīna masu iemaisa pudiņa masā un lej uz kūkas. Ļauj sastingt ledusskapī.
  13. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.