Šokolādīgais kārtojums ar jogurtu

Šokolādīgais kārtojums ar jogurtu

Šokolādīgais kārtojums ar jogurtu

Šokolādīgais kārtojums ar jogurtu

Kārtojums īpaši garšos šokolādes mīļotājiem, bet tiem, kas ar saldu ir uz "Jūs", varam pačukstēt - jogurts šo kārtojumu padara mazāk saldu un uzliek punktiņu uz "i".

8 porcijas
45 min
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

2 gab.
500 ml
50 g
Cukurs
50 g
Kakao pulveris bez cukura
100 g
Šokolādes cepumi
100 g
Vafeles ar lazdu riekstu pildījumu

Braunijs

120 g
Milti
170 g
275 g
Cukurs
100 g
Tumšā šokolāde
50 g
Kakao pulveris bez cukura
2 gab.
Olas
½ tējk.
Cepamais pulveris
½ tējk.
Sāls

Instrukcijas

  1. Vispirms uzcep brauniju. Sviestu izkausē. Olas uzputo ar cukuru, pievieno kakao, miltus, cepamo pulveri, sāli un samaisa. Tad pievieno izkausēto sviestu, samaisa. Pašās beigās iemaisa sasmalcinātu šokolādi. Cepamo formu (20 cm ø) izklāj ar papīru un pārliek braunija mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (līdz 190 °C) 30 min. Brauniju izņem no krāsns, sadursta ar dakšu un atdzesē. Ja deserts nav paredzēts bērniem, brauniju var pārliet ar liķieri vai kafiju.
  2. Saldo krējumu uzputo ar 50 g cukura un 50 g kakao. Cepumus sadrupina vai salauž mazākos gabalos. Tieši tāpat sasmalcina vafeles. Cepumus sajauc ar vafelēm. Brauniju ar dakšu salauž mazākos gabaliņos.
  3. Skaistā traukā, kurā pasniegsiet, kārto desertu. Vispirms liek kārtu ar brauniju (apm. pusi). Pa virsu liek kārtu ar saldo krējumu un pārkaisa ar cepumu un vafeļu drupačām. Tad liek kārtu ar jogurtu. Tad atkal kārto brauniju, saldo krējumu, drupačas un jogurtu. Pa virsu pārkaisa ar drupačām.
  4. Desertu uz pāris stundām vai nakti notur ledusskapī.
  5. Padoms: desertu var papildināt ar svaigām ogām - ķiršiem, avenēm vai mellenēm.
  6. Recepte un foto: pipars.lv - Rojs Puķe. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.