Plūmju galete ar jogurta putām

Plūmju galete ar jogurta putām

Plūmju galete ar jogurta putām

Plūmju galete ar jogurta putām

Šī deserta kroņa numurs slēpjas atsvaidzinošās jogurta putās, kas perfekti papildinās vēl karsto pīrāgu! Nav šaubu - liels saldumu mīļotājs šo našķi spēs notiesāt viens pats, tikmēr citiem iesakām dalīties ar kādu tuvu draugu.

6 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas6 porcijas

MĪKLA

150 g
Kviešu milti
100 g
Speltas milti
125 g
1 gab.
Olas dzeltenums
1 ēd.k.
Ūdens
25 g
Brūnais cukurs

PILDĪJUMS

6 gab.
Plūmes
3 tējk.
Zemesriekstu sviests (ar riekstu gabaliņiem)
¼ tējk.
Kanēlis
1 gab.
Ola
15 g
Mandeļu pārslas

JOGURTA PUTAS

100 ml
125 g
20 g
Cukurs

Instrukcijas

  1. Sviestu sagriež kubiņos, pievieno miltus un cukuru. Sastāvdaļas ar rokām saberž kopā. Pievieno olas dzeltenumu, ledus aukstu ūdeni un atkal ar rokām iemaisa. Masu sadala 3 daļās - izveido trīs klaipiņus un liek ledusskapī uz 30 min.
  2. Pagatavo jogurta putas. Saldo krējumu saputo kopā ar cukuru stingrās putās. Pievieno jogurtu un izmaisa. Krēmu liek saldētavā, kamēr tiek gatavots pārējais.
  3. Plūmes sagriež uz pusēm un tad - šķēlītēs. Katru mīklas daļu plāni izrullē starp divām cepamā papīra loksnēm. Uz katras izrullētās mīklas uzsmērē pa ēdamkarotei zemesriekstu sviesta. Mīklas vidusdaļu pārklāj ar plūmēm. Brīvās malas uzloka pāri galetei, veidojot groziņu.
  4. Mīklu apsmērē ar sakultu olu, galeti pārkaisa ar kanēli un tās malas ar mandeļu pārslām. Cep 190 °C uzkarsētā cepeškrāsnī ~20-25 min., līdz galetes kļūst zeltainas.
  5. Pirms pasniegšanas tās nedaudz atdzesē. Pasniedz ar jogurta putām.
  6. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.