Pashas biezpiena kūka ar pārsteigumu

Pashas biezpiena kūka ar pārsteigumu

Pashas biezpiena kūka ar pārsteigumu

Pashas biezpiena kūka ar pārsteigumu

Kūka, kas pagatavota ar Alma pashas biezpiena krēmu ir tik zīdaina un garda! Bet kolīdz bērni atradīs šokolādes olas, kas slēpjas kūkas iekšpusē, tā garšos vēl labāk!

8 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

BISKVĪTS

3 gab.
Olas
55 g
Kviešu milti
30 g
Kukurūzas ciete
1 tējk.
Cepamais pulveris
60 g
Cukurs

PILDĪJUMS

300 g
Smiltsērkšķu ievārījums
50 l
5 gab.
Želatīna sloksnes
200 ml
400 g
60 g
Nerafinēts niedru cukurs
100 g
Šokolādes olas

GLAZŪRA

100 g
Mango biezenis
200 g
Svaigais siers

Instrukcijas

  1. Sāk ar biskvītu. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 °C. Sagatavo kūkas formu 22 cm ø - apakšā un sānos izklāj cepamo papīru. Olas saputo ar cukuru stingrās putās. Pārējās biskvīta sastāvdaļas sajauc kopā un iesijā pie olām. Viegli izmaisa ar lāpstiņu. Cep cepeškrāsnī ~25 min. un atdzesē.
  2. Želatīna loksnes uzbriedina aukstā ūdenī. Saldo krējumu un cukuru saputo, pievieno biezpiena krēmu un atkal saputo. Pienu uzsilda katliņā (neļauj sākt vārīties!) un no želatīna izspiež lieko ūdeni. Loksnes pa vienai pievieno pienam. Želatīna masu pievieno biezpiena masai, to strauji maisot.
  3. Biskvītu pārgriež uz pusēm. Virsējā slānī izveido dzeramās glāzes lieluma caurumu (biskvītu saglabā). Pamatnes biskvītu liek cepamajā veidnē un uz tā uzklāj ievārījumu. To pašu glāzi iecentrē biskvīta vidū. Apkārt glāzei piepilda biezpiena masu. Pa virsu liek virsējo biskvītu tā, lai glāze atrastos izgrieztajā caurumā un tās augšējā mala būtu ārpus biskvīta. Kūku notur ledusskapī vismaz 6 h.
  4. Glāzi izņem no kūkas to uzmanīgi “izskrūvējot”. Caurumā sapilda šokolādes olas. Caurumu aizpilda ar saglabāto biskvītu. Ar mikseri saputo svaigo sieru un mango biezeni. Virsējo biskvītu pārklāj ar mango - siera krēmu. Un kūka ar pārsteigumu ir gatava!
  5. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.