Pasha ar dzērvenēm un mandeļu skaidiņām

Pasha ar dzērvenēm un mandeļu skaidiņām

Pasha ar dzērvenēm un mandeļu skaidiņām

Pasha ar dzērvenēm un mandeļu skaidiņām

Klasiska pasha ar dzērvenēm un mandeļu skaidiņām. Ja garšo rozīnes, pievieno arī dažas no tām. Šīs pashas tekstūra ir patīkami maiga un krēmīga. Vai zināji, ka pashas veidņu vietā var izmantot māla puķu podus? Tiem apakšā ir caurumi, lai notecinātu lieko deserta šķidrumu.

12 porcijas
24 h
00 ratings

Sastāvdaļas12 porcijas

800 g
125 g
Cukurs
3 gab.
Olas
150 g
80 g
80 g
Žāvētas dzērvenes
50 g
Mandeļu skaidiņas

DEKORĒŠANAI

200 g
Piena šokolāde
100 g
Marmelāde
50 g
Mandeļu skaidiņas

Instrukcijas

  1. Biezpienu, kas sasilis istabas temperatūrā, liek lielā katlā un samaisa līdz krēmīgai konsistencei.
  2. Biezpienam pievieno sakultas olas ar cukuru, sviesta gabaliņus, skābo krējumu, dzērvenes un sagrieztas mandeles. Visu silda uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Neļaujiet masai sākt vārīties.
  3. Pashas veidnes iekšpusi izklāj ar mitru dubultu marli un veidnē ielej biezpiena maisījumu.
  4. Šajā receptē tika izmantoti divi 0,9 litru māla puķu podi, taču kā formu var izmantot arī, piemēram, virtuves sietiņu.
  5. Pashu apsedz ar marli un liek ledusskapī nostāvēties līdz nākamajai dienai.
  6. Izņem pashu no veidnes un dekorē ar kausētu šokolādi, marmelādi un mandeļu skaidiņām.
  7. Receptes autors: Merilin Siimpoeg

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.