Viena īpaši veselīga un garda kūkas recepte. Šī kūka satur augstāku olbaltumvielu daudzumu un tajā nav glutēna. Tātad, to var baudīt bez vainas apziņas! Kūkai ir 3 slāņi - bezglutēna zemesriekstu cepumu pamatne, krēmīgā mājas siera kārta un olbaltumvielām bagātā biezpiena krēma kārta ar ogām.
Cepumi | |
---|---|
250 ml | Zemesrieksti |
1 gab. | Olas baltums |
125 ml | Nerafinēts niedru cukurs |
1 šķipsna | Sāls |
Cepumu pamatne | |
125 g | Pašgatavoti zemesriekstu sviesta cepumi (sk. receptē) |
200 g | |
Mājas siera kārta | |
360 g | |
125 ml | |
60 g | Nerafinēts niedru cukurs |
½ tējk. | Vaniļas cukurs |
7 g | Želatīns |
42 g | Auksts ūdens |
Biezpiena krēma kārta | |
380 g | |
70 g | Brūklenes |
30 g | Cukurs |
9 g | Želatīns |
54 g | Auksts ūdens |
Servēšana | |
Svaigas ogas, piemēram, avenes |
Meklēt vairāk receptes.