Muah! Stollen kūka

Muah! Stollen kūka

Muah! Stollen kūka

Stollen kūka ir kā gaisa buča draugam. Gaisīga un pildīta ar žāvētiem augļiem, marcipānu, muskatriekstu, rumu un gardo Alma Muah! saldkrējuma jogurtu ar mandarīniem un kanēļa cepumiem. Īsts Ziemassvētku gardums! Baudi to siltu ar glāzi auksta piena.

8 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

25 g
Presētais raugs
½ ēd.k.
Cukurs
100 ml
¼ tējk.
Sāls
50 g
1 gab.
Ola
310 g
Milti

Pildījums

150 g
Žāvēti augļi
40 ml
Tumšais rums
¼ tējk.
Muskatrieksts
1 gab.
Apelsīna miziņa
200 g
Marcipāns
75 g
15 g
Mandeļu milti

DEKORS

25 g
Pūdercukurs

Instrukcijas

  1. Žāvētos augļus sajauc ar rumu (lielākos augļus var sariezt smalkāk).
  2. Gatavo mīklu. Bļodā sakuļ olu. Citā bļodā cukuru un presēto raugu saberž kopā ar koka karoti, pievieno pienu istabas temperatūrā un maisa, līdz visas sastāvdaļas ir izšķīdušas.
  3. Rauga masai pievieno sakulto olu, pusi no miltiem, sāli un izmīca. Pievieno atlikušos miltus un turpina mīcīt. Beigās pievieno sviestu istabas temperatūrā un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz ~30 min.
  4. Tikmēr gatavo pildījumus. Pirmajam pildījumam (ruma-augļu maisījumam) pierīvē muskatriekstu. Otrajam pildījumam sagriež smalkāk marcipānu, kam pievieno Alma Muah! saldkrējuma jogurtu, uzkaisa mandeļu miltus un pierīvē viena apelsīna miziņu. Viegli visu izmaisa.
  5. Mīklu izņem no ledusskapja un plāni izrullē ar mīklas rulli. Uz tās klāj abus pildījumus un mīklu sarullē rullītī.
  6. Kūku liek aukstā cepeškrāsnī. Cepeškrāsni uzstāda uz 200 °C, un kūku cep ~40 min., līdz tās augšpuse kļuvusi zeltaini brūna. Nedaudz atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
  7. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.