Mazās sviestmaižu kūkas

Mazās sviestmaižu kūkas

Mazās sviestmaižu kūkas

Mazās sviestmaižu kūkas

Sadarbībā ar Fazer tapušas 3 košas mazās sviestmaižu kūkas, kas iepriecinās gan Tevi pašu, gan ciemiņus.

9 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas9 porcijas

2 gab.
Fazer Ģardā mellā maize 600 g (3x8 =24 šķēles)

ROZĀ BIEŠU KRĒMS

50 g
Biešu biezenis (iepriekš novārītu biešu biezenis)
125 g
140 g
50 g
Zilais siers
Sāls, pipari

DZELTENAIS ĶIRBJU KRĒMS

60 g
Muskata ķirbja biezenis (iepriekš izcepta ķirbja biezenis)
125 g
125 g
2 gab.
Grauzdētas ķiploka daiviņas
1 gab.
Ola
Sāls, pipari

ZAĻO SPINĀTU-ZIRŅU KRĒMS

60 g
Spinātu-zirņu biezenis (saldētus zaļos zirnīšus un saldētus spinātus tvaicē, atdzesē un sablendē)
125 g
125 g
2 gab.
Grauzdētas ķiploka daiviņas
1 gab.
Ola
Sāls, pipari

STARP SLĀŅIEM

6 gab.
Ķilavu filejas
6 gab.
Vītināta šķiņķa šķēles
8 gab.
Marinēta gurķa šķēles

ROZĀ KRĒMS PĀRKLĀŠANAI

120 g
30 g
Biešu biezenis

DZELTENAIS KRĒMS PĀRKLĀŠANAI

100 g
50 g
Ķirbju biezenis

ZAĻAIS KRĒMS PĀRKLĀŠANAI

100 g
40 g
Spinātu-zirņu biezenis

DEKORS

5 gab. Paipalu olas & svaigas dilles
Diedzēti asni & marinēts gurķis
Wakame salāti & rozā pipari

Instrukcijas

  1. Biešu krēmam saspaida zilo sieru un iemaisa pārējās sastāvdaļas (biežu biezeni pievieno pakāpeniski, sekojot, lai krēms nekļūst pārāk šķidrs). Ķirbju krēmam sakapā apgrauzdētas ķiploka daiviņas (uz pusēm pārgrieztas ķiploka daivas karsē 5 min., lai tās kļūst mīkstas) un olu. Iemaisa pārējās sastāvdaļas. Spinātu-zirņu krēmam rīkojas tāpat kā ar ķirbju krēmu. Visus krēmus notur ledusskapī 15 min.
  2. Izklāj 1x2 maizes šķēles uz trim dažādiem šķīvjiem.
  3. ROZĀ KŪKA

  4. Zaļo krēmu sadala trīs daļās, un uz pirmās maizes kārtas smērē 1/3 zaļā krēma (2-3 ēd.k.). Pa virsu uzklāj vēl 2 maizes šķēles. Uz tām uzziež 1/3 rozā krēma. Uz tā liek ķilavu filejas. Un atkal 2 maizes šķēles. Uz tām smērē 1/3 zaļā krēma, ko pārklāj ar 2 maizes šķēlēm. Kūku satin ar pārtikas plēvi un notur vairākas h ledusskapī. Pagatavo krēmu pārklāšanai - sajauc biešu biezeni un kausēto sieru. Kūku pārklāj no visām pusēm. Dekorē ar vārītām paipalu olām un dillēm.
  5. DZELTENĀ KŪKA

  6. Rozā krēmu sadala trīs daļās, un uz pirmās maizes kārtas smērē 1/3 rozā krēma (2-3 ēd.k.). Pa virsu uzklāj vēl 2 maizes šķēles. Uz tām uzziež 1/3 dzeltenā krēma. Uz tā liek vītinātu šķiņķi. Un atkal 2 maizes šķēles. Uz tām smērē 1/3 rozā krēma, ko pārklāj ar 2 maizes šķēlēm. Kūku satin ar pārtikas plēvi un notur vairākas h ledusskapī. Pagatavo krēmu pārklāšanai - sajauc ķirbju biezeni un kausēto sieru. Kūku pārklāj no visām pusēm. Dekorē ar marinētu gurķi un asniem.
  7. ZAĻĀ KŪKA

  8. Dzelteno krēmu sadala trīs daļās, un uz pirmās maizes kārtas smērē 1/3 dzeltenā krēma (2-3 ēd.k.). Pa virsu uzklāj vēl 2 maizes šķēles. Uz tām uzziež 1/3 zaļā krēma. Uz tā liek plānas marinēta gurķa šķēles. Un atkal 2 maizes šķēles. Uz tām smērē 1/3 dzeltenā krēma, ko pārklāj ar 2 maizes šķēlēm. Kūku satin ar pārtikas plēvi un notur vairākas h ledusskapī. Pagatavo krēmu pārklāšanai - sajauc spinātu-zirņu biezeni un kausēto sieru. Kūku pārklāj no visām pusēm. Dekorē ar wakame salātiem un rozā pipariem.
  9. Recepte un foto: Merilin Siimpoeg. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.