Līgo siers

Līgo siers

Līgo siers

Es sasēju lielu sieru, Jāņu dienas gaidīdama; Jāņu dienu izdalīju, Pa maziem(i) gabaliem.

8 porcijas
12 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

1 l
3 gab.
Olas
250 g
1 ēd.k.
Sāls
Zaļumi (pētersīļi, dilles)
2 gab.
Ķiploka daiviņas
Garšvielas (ķimenes, kūpināta paprika, pipari)

Instrukcijas

  1. Sagatavo sietiņu, kurš izklāts ar marli. Katlā lej pienu un sāk karsēt.
  2. Bļodā rūpīgi samaisa krējumu ar olām, pievieno smalki sakapātus zaļumus, smalki sakapātu ķiploku, garšvielas, un vēlreiz visu rūpīgi izmaisa viendabīgā masā.
  3. Kad piens sāk vārīties, lēnām lej iekšā krējuma masu un turpina karsēt, ik pa brīdim apmaisot, līdz sāk atdalīties sūkalas (~ 10 min.).
  4. Kad siera masa ir sarecējusi, to lej marlē, kārtīgi notecina un liek zem sloga uz pāris h vai nakti. Lai labi garšo!
  5. Recepte un foto: Māra Ziemele. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.