Letiņu kuģelis

Letiņu kuģelis

Letiņu kuģelis

Latvijas svētkos kārojas ko latviski vienkāršu un tādu, ko saukt par Latvijas garšu? Kartupeļi! Protams! Cauraudzītis, siers, krējums - tas viss kopā rada latvisko noskaņu. Svētku mielastam klāt var pasniegt desiņas, štovētus kāpostus, marinētus gurķīšus un tomātus.

6 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas6 porcijas

1 ½ kg
Kartupeļi
250 g
200 g
Kūpināta krūtiņa
1 gab.
Sīpols
Sāls, pipari

Instrukcijas

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Kartupeļus nomizo un sarīvē. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Krūtiņu sagriež kubiņos.
  2. Uzkarsētā pannā apcep krūtiņu ar sīpoliem. Kartupeļiem pievieno apceptu gaļu ar sīpoliem, 2/3 siera, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu samaisa un pārliek karstumizturīgā formā. Masu izlīdzina un pārkaisa ar atlikušo sieru.
  3. Cep cepeškrāsnī ~ 1 h. Pasniedz siltu ar skābo krējumu. Klāt var pasniegt štovētus kāpostus un ceptas desiņas.
  4. Recepte un foto: pipars.lv - Rojs Puķe. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.