Kūka Sarkanais samts

Kūka Sarkanais samts

Kūka Sarkanais samts

Jauna versija klasiskajai “Red velvet”, jeb “Sarkanā samta” kūkai. Kraukšķīgs biskvīts un svaigs kokosa-laima krēms. Mhmm..

8 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

Biskvīts

2 ēd.k.
Nesaldināts kakao
1 ½ tējk.
Ābolu etiķis
200 g
Kviešu milti
150 g
Speltas milti
35 g
Kukurūzas ciete
1 tējk.
Cepamā soda
¼ tējk.
Sāls
100 g
Cukurs
70 g
Eļļa
3 gab.
Olas
2 tējk.
Vaniļas ekstrakts
3 ēd.k.
Dabīga pārtikas krāsviela (sarkana)
100 g
100 g

Krēms

1 gab.
100 g
Kokosriekstu krēms
1 gab.
Laims
40 g
Kokosriekstu skaidiņas
280 g

Dekors

150 g
Avenes

Instrukcijas

  1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 180 °C. Ņem divas kūkas formas 20 cm ø - apakšējo daļu izklāj ar cepamo papīru, bet malas iesmērē ar sviestu.
  2. Sviestu (istabas temperatūrā) saputo ar cukuru. Pievieno eļļu un samaisa. Pa vienai pievieno olas (istabas temperatūrā), pēc katras masu izmaisot. Pievieno vaniļas ekstraktu, ābolu etiķi un atkal kārtīgi izmaisa. Pievieno pārtikas krāsvielu.
  3. Citā traukā kopā sajauc sausās biskvīta sastāvdaļas. Mīklas maisītāju iestāda mazā ātrumā. Šķidrajām sastāvdaļām pievieno pusi sausā maisījuma, izmaisa. Pievieno kefīru un otro pusi sausā maisījuma. Lēnām maisa, līdz pazūd kunkulīši. Mīklu sadala 2 daļās (katru savā formā). Cep 30-35 min. Biskvītus atdzesē un tad noņem formu malas.
  4. Krēma sastāvdaļas liek bļodā un kārtīgi samaisa. Pierīvē laima miziņu un piespiež klāt tā sulu.
  5. Vienu biskvītu liek uz servēšanas šķīvja. Klāj biezu krēma kārtu un tai pa virsu otro biskvītu. Augšpusi un kūkas malas apsmērē ar pārējo krēmu. Dekorē ar avenēm un rīvētu laima miziņu. Pirms pasniegšanas notur vismaz 1 h ledusskapī.
  6. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.