Krēmīgā pasta ar papriku

Krēmīgā pasta ar papriku

Krēmīgā pasta ar papriku

Krēmīgā pasta ar papriku

Laikietilpīgākā receptes daļa ir paprikas - tomātu mērces gatavošana. Rezultātā iegūsi 1 l mērces, kas noderēs vairākām gatavošanas reizēm.

4 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas4 porcijas

250 g
Spageti

Paprikas - tomātu mērce

5 gab.
Paprika
4 gab.
Tomāti
1 gab.
Ķiploka daiviņa
Jūras sāls, cukurs
Balzamiko etiķis

Krējuma mērce

150 g
100 g
2 gab.
Ķiploka daiviņas
100 g
Paprikas - tomātu mērce

Servēšana

Svaigs baziliks

Instrukcijas

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 230 °C. Krāsnī liek uz pusēm sagrieztus tomātus un veselas paprikas, ko apslaka ar olīveļļu un sāli. Cep ~20 min.
  2. Paprikai noņem miziņu, iztīra sēklas, un to sablendē kopā ar tomātiem un ķiplokiem viendabīgā masā. Pievieno sāli, cukuru un balzamiko etiķi pēc garšas. Mērci atdzesē un pilda burkā uzglabāšanai.
  3. Gatavo krējuma mērci. Pannā saldajam krējumam pievieno kausēto sieru, sasmalcinātus ķiplokus un paprikas - tomātu mērci. Vāra, līdz mērce nedaudz sabiezē.
  4. Izvāra spageti līdz tie ir al dente. Spageti sajauc ar krējuma mērci un pasniedz ar rīvētu cieto sieru un baziliku.
  5. Recepte un foto: Kristian Neemela - kristiankokkab.blogspot.com. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.