Kefīra plātsmaize ar upenēm

Kefīra plātsmaize ar upenēm

Kefīra plātsmaize ar upenēm

Kefīra plātsmaize ar upenēm

Plātsmaize ar bērnības vasaras garšu - īpaši plāna mīklas kārtiņa un sulīga upeņu virskārta, sezonāls cienasts ģimenei un draugiem!

6 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas6 porcijas

MĪKLA:

3 gab.
Olas
150 g
Cukurs
260 ml
1 tējk.
Soda vai cepamais pulveris
1 šķipsna
Vaniļas cukurs vai vanilīns

PILDĪJUMS:

200 g
Upenes vai citas sezonas ogas
2 ēd.k.
Milti
2 ēd.k.
Cukurs

VIRSKĀRTA:

1 gab.
Ola
3 ēd.k.
3 ēd.k.
Cukurs

Instrukcijas

  1. PADOMI:

  2. Bļodā sakuļ olas ar Alma kefīru un cukuru viendabīgā masā, tad pievieno miltus ar sodu vai cepamo pulveri un vaniļas cukuru, kārtīgi izmaisa, lai nepaliek kunkuļi un lej uz izklātas vai ietaukotas veidnes, vienmērīgi izlīdzina.
  3. Ogas apber ar miltiem un cukuru, samaisa un izbārsta uz mīklas.
  4. Pagatavo krēmu virskārtai sakuļot visas trīs sastāvdaļas un vienmērīgi apslaka plātsmaizes virspusi.
  5. Liek cepties 180 grādos aptuveni 35- 40 min, līdz virsiņa kļūst zeltaina.
  6. PADOMI:

  7. Veidni var izmantot mazāku, bet tad gatavību pārbauda ar koka irbulīti, lai mīkla būtu izcepusies.
  8. Ogas apviļā miltos un cukurā, lai tās cepoties “nenogrimst” mīklā.
  9. Papildus dekoram var pagatavot drupačas sajaucot pāris ēdamkarotes miltus ar cukuru un aukstu sviestu. Visu saspaida līdz drupinātai konsistencei un pārkaisa plātsmaizes virspusi, liek to cepeškrāsnī.
  10. Recepte un foto: Māra Ziemele. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.