Burkānu kūka ar Valio kausēto sieru un smiltsērkšķu ogām

Burkānu kūka ar Valio kausēto sieru un smiltsērkšķu ogām

Burkānu kūka ar Valio kausēto sieru un smiltsērkšķu ogām

Burkānu kūka ar Valio kausēto sieru un smiltsērkšķu ogām

Burkānu kūka svētkiem un ne tikai! Svaigumu piešķirs smiltsērkšķu ogas un zīdainu krēmīgumu - Valio kausētais siers.

9 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas9 porcijas

3 gab.
Olas
150 g
Cukurs
100 ml
Eļļa
120 g
Kviešu milti
40 g
Mandeļu milti
1 tējk.
Cepamais pulveris
1 šķipsna
Soda
250 g
Burkāni
2 ēd.k.
Apelsīnu sula
1 tējk.
Rīvēta apelsīnu miziņa
30 g
Pistācijas vai mandeles
30 g
Cukurots ingvers

KRĒMS

185 g
200 g
80 g
Pūdercukurs
1 tējk.
Rīvēta apelsīnu miziņa

DEKORS

100 ml
Saldētas smiltsērkšķu ogas
20 g
Sasmalcinātas pistācijas

Instrukcijas

  1. Atdzesēto Valio kausēto sieru, Alma saldo krējumu un pūdercukuru sakuļ mīkstā, bet formu saglabājošā krēmā. Tas aizņem ilgāku laiku kā saputot parasto putukrējumu (apm. 3-5 minūtes). Iemaisa rīvētu apelsīna miziņu un liek krēmu ledusskapī, lai tas sastingst.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Burkānus nomizo un smalki sarīvē. Sasmalcina ingveru un riekstus/mandeles.
  3. Sajauc olas ar cukuru, pievieno eļļu, apelsīnu sulu un miziņu. Citā bļodā ieber miltus, mandeļu miltus, cepamo pulveri un sodu, samaisa, pievieno olu masai. Samaisa līdz viendabīgai masai un maisot pievieno rīvētu burkānu, sasmalcinātu ingveru un riekstus (vai mandeles). Mīklai jāpaliek viendabīgai, bet mazliet šķidrai.
  4. Masu izlej ar cepampapīru izklātā 40x30 cm cepamajā formā un cep 15-18 min. Ja kūkā iedurtais kociņš iznāk tīrs, izņem veidni no cepeškrāsns un ļauj atdzist apmēram 10 min. Apgrieziet kūku uz cita cepamā papīra un noņemiet papīru, kas palika kūkas apakšā. Ļauj pilnībā atdzist.
  5. Kūkas pamatni pārgriež precīzi uz pusēm. Pirmo daļu pārklāj ar pusi iepriekš sagatavotā krēma. Virsū liek otro pamatnes pusi un pārklāj ar pārējo krēmu. Uz kūkas uzkaisa sasmalcinātas pistācijas un smiltsērkšķu ogas, sagriež gabaliņos un pasniedz.
  6. Receptes autors: Britt Paju

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.