Braunijs ar saldajiem kartupeļiem

Braunijs ar saldajiem kartupeļiem

Braunijs ar saldajiem kartupeļiem

Braunijs ar saldajiem kartupeļiem

Gardi šokolādīgs, sulīgs un mitrs saldo kartupeļu braunijs. Tā baudīšanai nepieciešams ilgāks laiks nekā tā gatavošanai.

5 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas5 porcijas

300 g
Saldais kartupelis
100 g
2 ēd.k.
Kakao
60 g
Nerafinēts niedru cukurs
100 g
Kviešu milti
½ tējk.
Cepamais pulveris
½ tējk.
Vaniļas cukurs
150 g
80 g
Šokolādes čipsi kausēšanai

Instrukcijas

  1. Saldo kartupeli sadursta ar dakšu, ietin folijā un cep cepeškrāsnī 200°C ~30 min., līdz tas kļūst mīksts. Atdzesē, noņem mizu un sablendē biezenī.
  2. Izkausē sviestu un sajauc ar biezeni. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un samaisa. Cepamo pulveri sajauc ar miltiem un, vienmērīgi maisot, iesijā biezenī. Pievieno kakao, proteīna pudiņu un samaisa. Visbeidzot pievieno šokolādes čipsus un atkal visu samaisa.
  3. Masu lej 24 cm ø lielā veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 170°C ~45-45 min., līdz mīkla vairs nelīp pie testa kociņa. Brauniju pirms griešanas atdzesē un, pēc izvēles, apkaisa ar sāls pārslām.
  4. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.