Biezpiena deserts ar apelsīnu-citronu krēmu

Biezpiena deserts ar apelsīnu-citronu krēmu

Biezpiena deserts ar apelsīnu-citronu krēmu

Biezpiena deserts ar apelsīnu-citronu krēmu

Šis garšīgi dzeltenais un saulainais deserts ir patiesi grezns noslēgums jebkurām vakariņām. Pieaugušiem saldummīļiem desertam var pievienot nedaudz apelsīnu liķiera "Cointreau", kas padarīs gala rezultātu vēl pievilcīgāku.

6 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas6 porcijas

400 g
200 ml
2 tējk.
Cukurs
100 g
Auzu vai citi cepumi

CITRONU-APELSĪNU KRĒMS

½ gab.
Citronu sula
½ gab.
Apelsīnu sula
2 tējk.
Smalki rīvēta apelsīna miza
2 tējk.
Smalki rīvēta citronu miza
2 gab.
Olas
60 g
120 g
Cukurs

PĒC VĒLĒŠANĀS VAR PIEVIENOT

1 ēd.k.
Apelsīnu liķieri "Cointreau"
1 gab.
Timiāns

Instrukcijas

  1. Vispirms pagatavo citrona-apelsīnu krēmu. Saputo sviestu (istabas temperatūrā) un cukuru, pa vienai pievieno olas. Labi sakuļ. Iemaisa citrona un apelsīna izspiesto sulu.
  2. Ielej masu nelielā katliņā. Karsē uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, apmēram 15-20 min, tīdz tā sabiezē.
  3. Pievieno smalki sarīvētu citrona un apelsīnu mizu. Novieto krēmu ledusskapī traukā ar vāku, tas atdziestot sabiezēs.
  4. Tīrā bļodā liek biezpienu, saldo krējumu, cukuru un visu sakuļ gaisīgā konsistencē.
  5. Cepumus sasmalcina smalkās drumstalās.
  6. Sagatavo skaistākos deserta traukus. Trauka apakšā liek cepumu drumstalas, tad biezpiena masu un pa virsu citrona-apelsīnu krēmu.
  7. Katram desertam var pievienot arī ēdamkaroti apelsīnu liķiera.
  8. Pa virsu uzkaisa vēl nedaudz cepumu drumstalas un pēc vēlēšanās dekorē ar timiāna zariņu.
  9. RECEPTES AUTORS:

  10. Merilin Siimpoeg

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.