Bekona un siera pīrāgs ar brūkleņu ievārījumu

Bekona un siera pīrāgs ar brūkleņu ievārījumu

Bekona un siera pīrāgs ar brūkleņu ievārījumu

Bekona un siera pīrāgs ar brūkleņu ievārījumu

Šis ir viens kreptīgs pīrāgs, ko vienlīdz labi baudīt gan siltu tikko no krāsns, gan atdzesētu. Pīrāgam pievienots nedaudz brūkleņu ievārījuma - iesakām nebaudīties un neizlaist šo sastāvdaļu, jo garšas kopā lieliski sader.

8 porcijas
30 min
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

500 g
Rauga kārtainā mīkla
125 g
Kūpināts bekons
100 g
Klasiskais humuss
100 g
2 ēd.k.
Timiāns, sasmalcināts
2 ēd.k.
Brūkleņu ievārījums
Melnie pipari
1 gab.
Sakulta ola (apsmērēšanai)

Instrukcijas

  1. Atkausē mīklu un izklāj to uz darba virsmas. Sagriež bekonu un apcep uz pannas, līdz tas kļūst nedaudz kraukšķīgs. Uz mīklas uzsmērē humusu, pa virsu uzklāj bekona gabaliņus. Sarīvē sieru un vienu sauju atliek malā. Pārējo sieru izkaisa uz pīrāga, pievieno timiānu un pa virsu liek ievārījumu (neizsmērē vienmērīgi, atstāj nevienmērīgās kaudzītēs). Apkaisa ar melnajiem pipariem.
  2. Pēc tam sagriež mīklu četrās garās strēmelēs un saspiež katras strēmeles malas kopā, lai pildījums paliktu iekšpusē. Strēmeli savērpj spirālē un saloka pirmo sloksni aplī uz cepešpannas. To pašu dara ar pārējām mīklas sloksnēm un turpina likt uz apli.
  3. Pīrāgu apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar atlikto sieru. Cep ventilatora režīmā 180°C. 15-20 min.
  4. Recepte un foto: Ragne Värk. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.