Banoffee kūka ar Alma pudiņu

Banoffee kūka ar Alma pudiņu

Banoffee kūka ar Alma pudiņu

Banoffee kūka ar Alma pudiņu

Staipīga karamele, gaisīgs putukrējums un banāns. Bezgala vienkārša, bet apburoša kombinācija.

8 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

100 g
Cepumi
50 g
1 gab.
Banāns
400 g
50 g
Pekanrieksti
2 ēd.k.
Karameļu mērce
230 g

Instrukcijas

  1. Sadrupina cepumus un samaisa ar sviestu istabas temperatūrā. Cepamo veidni 20 cm ø izklāj ar cepamo papīru. Tās pamatnē izklāj cepumu-sviesta masu un liek ledusskapī.
  2. Pekanriekstus sasmalcina. Banānu sagriež ripiņās. Kad cepumi sastinguši, veidni izņem no ledusskapja. Tajā ber pekanriekstus un banāna ripiņas. Pārlej ar ēdamkaroti karameļu mērces un atkal liek ledusskapī.
  3. Saputo saldo krējumu. Tam pievieno pudiņu, vienu ēdamkaroti karameļu mērces un samaisa. Veidni izņem no ledusskapja. Kūkas pamatni izņem no veidnes un pārliek uz šķīvja. Tai pārklāj putukrējuma-pudiņa masu un izdekorē.
  4. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.