Janvārī siera sērijai Valio Atleet pievienojušies rīvētie sieri, kas īpaši izstrādāti gatavošanai un pastas maltītēm. To izstrādē piedalījās Igaunijas Šefpavāru asociācijas biedrs Koit Uustalu.
Pēc Valio Eesti AS mārketinga direktores Kristas Kalbinas teiktā, patērētāju gaume kļūst arvien prasīgāka, tādēļ arī produktu attīstībā ir jāiegulda arvien vairāk. “Lai izstrādātu jaunus produktus ar perfektām īpašībām, nolēmām piesaistīt Koitu Uustalu ar ilggadēju darba pieredzi restorānos, kas šefpavāram palīdzēja radīt jauno rīvēto sieru garšu un konsistenci,” skaidro Kalbina.
Pēc Kalbinas teiktā, sadarbība ar augstākā līmeņa pavāru bijusi aizraujoša un produktīva, un tagad ikviens var pārliecināties par veiksmīgo rezultātu savās mājās. “Atleet rīvētais siers gatavošanai ir ideāla piedeva pīrāgiem un cepeškrāsns maltītēm. Tas ir īpaši piemērots siera karstmaizēm, ko daudzi no mums atceras kā bērnības iecienītākās brokastis. Savukārt īpaši izstrādātais rīvētais siers pastai pazīstamajai itāļu virtuves maltītei piešķir aromātiskumu un sulīgumu,” piebilst Kalbina.
Atleet rīvētā siera iepakojuma aizmugurē atrodami recepšu ieteikumi no Koita Uustalu, kurš iesaka rīvēto sieru izvēlēties atbilstoši ēdienam. “Pastai piemērotās konsistences rīvētais siers Atleet maltītei piešķirs pikantumu, krēmīgumu un sāļumu. Gatavošanai paredzētais rīvētais siers ir ar nedaudz rupjāku konsistenci, un tā labākās īpašības parādās dažādās cepeškrāsns maltītēs, kur augstas temperatūras ietekmē siera garša un aromāts kļūst spēcīgāki,” skaidro Uustalu, kurš vadījis Foody Allen un Neikid restorānu komandas.
Võru siera meistaru gatavotie rīvētie sieri veikalu plauktos atrodami 200 g iepakojumos. Atleet rīvētie sieri nesatur laktozi un ir labs olbaltumvielu un kalcija avots. Tāpat kā citiem Atleet sērijas produktiem, rīvēto sieru iepakojumam pievienota garšas stipruma skala, kas palīdzēs izvēlēties sieru, ņemot vērā tā intensitāti. Atleet rīvētie sieri pieder pie maigo sieru kategorijas.