Var teikt, ka Valio Forte siera radīšanā itāļu zināšanas ir apvienotas ar Valio siera meistaru rūpēm un mīlestību.
1990. gada beigās viens no Itālijas lielākajiem Parmigiano Reggiano un Grana Padana siera ražotājiem viesojās Igaunijas siera ražotnē. Itāļi atklāja, ka Igaunijas svaigpiena kvalitāte ir ideāli piemērota itāļu cietā siera pagatavošanai.
Saviola bija viens no Võru Juust partneriem laika posmā no 1998. līdz 2003. gadam. Tā kā uzņēmumam Saviola bija vairāk nekā simts gadus ilga pieredze parmezāna tipa siera ražošanā, līdzīga siera ražošanas uzsākšana Võru bija pilnīgi dabisks solis. Meistarības iegūšana prasīja laiku - Võru siera meistari vairākkārt devās uz Itāliju, lai pārņemtu zināšanas. Ņemot vērā gūto pieredzi, 2002. gadā Võru ražotnē tika nogatavināti pirmie itāļu tipa cietā siera rituļi. Sadarbība ar Saviola turpinās joprojām, un lielākā daļa no Võru rūpnīcā saražotā cietā siera tiek eksportēta uz Itāliju.
Pašos pirmsākumos Igaunijā šis siers bija pazīstams ar nosaukumu Parmisan, bet kopš 2006. gada tā nosaukums ir palicis nemainīgs - Valio Forte. Siers Forte Speciale Valio siera klāstam pievienojās 2012. gada februārī, un 2013. gadā tas tika atzīts par labāko piena produktu Igaunijā.