Gefilus jogurta kūka

Gefilus jogurta kūka

Gefilus jogurta kūka

Gaisīga un viegla jogurta kūka iederēsies gan svētku cienastā, gan laiskā nedēļas nogalē pie tases kafijas. Nebaidies un pamatnes masu pagatavo pats - tā garšo izcili un nav nemaz tik sarežģīta, kā sākotnēji varētu domāt!

8 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

Pamatne

320 g
Milti
265 g
160 g
Cukurs
80 g
Rieksti (lazdu rieksti, mandeles, Indijas rieksti)
3 g
Sāls

Pildījums

720 g
1 gab.
50 g
Marmelāde
15 g
Želatīns

Servēšana

Karameļu sīrups
120 g
Marmelāde

Instrukcijas

  1. Riekstus sablendē. Tiem pievieno miltus, cukuru, 180 g auksta sviesta, sāli un vēlreiz sablendē - iznāk mitras drupačas. Novieto uz 1 h ledusskapī.
  2. Drupačas pārber veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī 180 °C ~25 min. Pāris reizes cepšanas laikā drupačas apmaisa. Pēc cepšanas tās atdzesē, pievieno izkausētu atlikušo sviestu, samaisa.
  3. Formu 22 cm ø ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru un no drupaču masas izveido pamatni, piespiežot tās ar pirkstiem pie formas sāniem un apakšas.
  4. Želatīnu uzbriedina un izkausē. Marmelādi sagriež kubiņos. Trešdaļu želatīna pievieno biezpiena krēmam un to izklāj uz kūkas pamatnes.
  5. Atlikušo želatīnu iejauc jogurta masā. Pievieno arī 50 g marmelādes, apmaisa un pārlej pa virsu kūkai. Izlīdzina. Kūku liek ledusskapī vismaz uz 6 h.
  6. Dekorē ar atlikušo marmelādi. Pasniedz ar karameļu sīrupu.
  7. Recepte un foto: piprars.lv - Rojs Puķe. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.