Bērnības biezpiena kūka

Bērnības biezpiena kūka

Bērnības biezpiena kūka

Bērnības biezpiena kūka

Kam gan negaršo klasiskā cepumu biezpiena kūka? Īsta bērnības garša! Tās gatavošana neprasa milzu iemaņas - ar to tiks galā pat paši mazākie. Grūtākais - neapēst sastāvdaļas, pirms kūka ir gatava! Košā dekora dēļ kūka perfekti iederēsies Tavās Lieldienu svinībās.

10 porcijas
30 min
00 ratings

Sastāvdaļas10 porcijas

450 g
Cepumi Selga (vai citi kvadrāta formas cepumi)
3 gab.
100 g
1 ½ tējk.
Vaniļas cukurs
Ķiršu ievārījums (vai cits saldskābs ievārījums)

Dekors

Košas želejas konfektes, šokolādes dražejas, piparmētras

Instrukcijas

  1. Uzputo saldo krējumu un vaniļas cukuru.
  2. Traukā kārto pirmo cepumu kārtu (2x5 cepumi). To apsmērē ar ievārījumu. Klāj otro cepumu kārtu, un pa virsu uzklāj biezpiena masu. Tad liek trešo cepumu kārtu, uz kā uzklāj putukrējumu. Tad seko ceturtā cepumu kārta un biezpiena masas kārta. Ar biezpiena masu noformē arī sānu malas.
  3. Liek ledusskapī kā minimums uz 3-4 h ievilkties.
  4. Kad kūka kārtīgi ievilkusies, to dekorē ar želejas konfektēm, šokolādes dražejām un piparmētru lapiņām. Padoms - dekorē kūku tikai īsi pirms pasniegšanas, lai konfektes nesāktu kust.
  5. Recepte un foto: piprars.lv - Rojs Puķe. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.