Valio Viola receptes

03.01.2020

Strūdele ar sieru un šķiņķi

Esam pieraduši pie saldās ābolu strūdeles, bet ne mazāk garda ir strūdeles sāļā versija, kas perfekti iederēsies vakariņās.

Tev vajadzēs:
150g Valio Krievijas siera
1 pac. Valio Viola kausētā siera ar ķiplokiem un maurlokiem
250g kūpināta šķiņķa
300g kārtainās bezrauga mīklas
1 olu
200g Alma skābā krējuma
1 ēd.k. mājas mārrutku
Maurlokus, sāli
 
Pagatavošana:
Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu izrullē pēc iespējas plānāk. Uz darba virsmas izklāj mīklu, ko apsmērē plānā kārtā ar kausēto sieru. Uzklāj pa virsu otru mīklas kārtu, arī to apsmērē ar kausēto sieru un pārkaisa ar rīvētu Krievijas sieru. Pa virsu klāj šķiņķa šķēles. Mīklu sarullē un pārliek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar atlikušo sieru. Strūdeli cep 30-35 min. 190 grādos. Kamēr strūdele cepas, gatavo mērci. Krējumu sajauc ar mārrutkiem, sasmalcinātiem maurlokiem un pievieno sāli. Strūdeli pasniedz siltu ar krējuma - mārrutku mērci.
 
Porcijas: 6-8 / Pagatavošanas laiks: 30 min. + laiks cepeškrāsnī

Receptes autors: Rojs http://pipars.lv/
Lai labi garšo!

 

Siera zupa ar malto gaļu

Sēņu bagātīgā garša un siera krēmīgums ir šīs zupas veiksmes pamatā!
 
Tev vajadzēs:
400 g maltas liellopa gaļas
185 g Valio Viola kausētā siera ar gailenēm
200 g konservētas kukurūzas
150 g svaigu šampinjonu
1 sarkano papriku
1 sīpolu
10 g kaltētus burkānus
10 g saulē kaltētus tomātus
Rīvētu Valio Forte cieto sieru
Sāli, piparus
 
Pagatavošana:
Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Šampinjonus sagriež šķēlītēs. Papriku sagriež kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno malto gaļu, apcep. Pievieno papriku, sēnes un cep vēl 5 minūtes. Pievieno kaltētus dārzeņus un ūdeni, lai nosedz katla saturu un ir vēl kādi 5 cm pa virsu. Vāra 15 minūtes. Pašās beigās iemaisa kausēto sieru, pievieno kukurūzu, sāli un svaigi maltus piparus. Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar rīvētu sieru. 
 
Porcijas: 4 / Pagatavošanas laiks: 35 min.

Receptes autors: Rojs http://pipars.lv/
Lai labi garšo!

 

Krēmīgā pasta ar papriku

Laikietilpīgākā receptes daļa ir mērces gatavošana – rezultātā iegūsiet 1l mērces, kas noderēs vairākām ēdienreizēm.

Tev vajadzēs:
Paprikas – tomātu mērcei:
5 paprikas
4 tomātus
1 ķiploka daiviņu
Jūras sāli, cukuru, balzamiko etiķi
Pastai:
150 g Alma saldā krējuma
100 g Valio Viola kausētā siera ar papriku
2 ķiploka daiviņas
100 g paprikas-tomātu mērces
250 g spageti makaronu
Valio Forte Speciale cieto sieru, svaigu baziliku

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Krāsnī liek uz pusēm sagrieztus tomātus un pilna izmēra paprikas, ko apkaisa ar olīveļļu un sāli. Cep ~20 minūtes. Paprikai noņem miziņu un iztīra sēklas, un to sablendē kopā ar tomātiem un ķiplokiem viendabīgā masā. Pievieno sāli, cukuru un balzamiko etiķi pēc garšas. Mērci atdzesē un pilda burkā uzglabāšanai. Gatavo pastas mērci. Saldajam krējumam pievieno kausēto sieru, sasmalcinātus ķiplokus un paprikas-tomātu mērci. Vāra līdz mērce nedaudz sabiezē. Vārītus spageti sajauc ar mērci. Pasniedz ar rīvētu cieto sieru un baziliku.

Receptes un foto autors: Kristian Neemela