5 receptes Lieldienu galdam

18.04.2019

Piedāvājam 5 receptes, lai pagatavotu gardu Lieldienu maltīti - sāļās pankūkas brokastīm, pashu un ogu pīrāgu desertam, vieglus salātus un siltu sāļo pīrāgu, ko baudīt uz terases vai dārzā!

Brokastu pankūkas ar sāļo pildījumu

Tev vajadzēs:

200g sagriezta cukini

Valio Gefilus naturālo jogurtu vai Alma skābo krējumu

200g sagriezta šķiņķa

1 ķiploka daiviņu

3 ēdamkarotes skaidiņās sagrieztu gurķu

Piparus, sāli

Pagatavošana :

Sacep savas mīļākās plānās pankūkas (mīklai liek mazāk cukura un nedaudz sāli). Mērces sastāvdaļas sajauc kopā un piepilda pankūkas ar gatavo masu. Lūk, tik vienkārši un gardi!

 

Lieldienu pasha

Tev vajadzēs:
150 g Alma sviesta
150 ml cukura
1 olu
250 g biezpiena
200 ml Alma saldā krējuma
100 ml apelsīnu marmelādes
100 ml mandeļu skaidiņu
Vaniļas ekstrakts
DEKORĒŠANAI:
Konservēti vai svaigi augļi

Pagatavošana:
Sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru. Pievieno olu un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Masai pievieno biezpienu un saldo krējumu. Masu liek katliņā un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, silda, līdz masa sabiezē. Vēlāk katliņu liek aukstā ūdenī un atdzesē apmēram 20 minūtes. Masai pievieno smalki sagrieztu marmelādi, vaniļas cukuru un mandeļu skaidiņas. Kārtīgi izmaisa. Masu ieklāj pashas formā un ļauj notecēt sūkalām. Un liek ledusskapī uz nakti. Pasha būs gatava baudīšanai tikai otrā rītā! 

 

Vecmammas ogu pīrāgs

Tev vajadzēs:
100 g Alma sviesta
1 glāzi cukura
1 olu
2,5 glāzes miltu
1 tējkaroti cepamā pulvera
PILDĪJUMAM:
Ogas, piemēram, avenes, mellenes
200 g Alma skābā krējuma
Cukuru (pēc garšas)

Kanēli

Pagatavošana:

Sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru. Pievieno olu, miltus un cepamo pulveri. Maisa, līdz iegūst vienmērīgu masu. Mīklu ielej cepamajā veidnē. Ogas pārber mīklai. Cep 200 grādos, līdz mīkla ir gandrīz gatava (~20min). Pārlej pāri krējuma, kanēļa un cukura mērci un turpina cept vēl aptuveni 10 minūtes.

 

Sāļais pīrāgs

Tev vajadzēs:
PAMATNEI:
100 g Valio sviesta
2 glāzes kviešu miltu
2 ēdamkarotes ūdens
1/4 tējkarotes sāls
PILDĪJUMAM:
150 g kūpināta šķiņķa
1 papriku
1 sīpolu
150 g krējuma

150 g rīvēta Valio krievijas siera
3 olas
1/4 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
1 tasi smalki sakapātu pētersīļu
 

Pagatavošana:
Gatavo pamatni. Sajauc mīkstu sviestu un miltus. Masai pievieno aukstu ūdeni un sāli. Mīklu izmīca līdz tā kļūst viendabīga un izklāj cepamajā trauka (~26cm diametrā) apakšu un sānu malas. Pildījumam sakapā šķiņķi, papriku un sīpolus. Tos ieber traukā. Sajauc krējumu un rīvēto sieru un masu pārlej dārzeņiem. Pīrāgu liek cepties 175 grādos apmēram 35 minūtes.

 

Ananāsu un zirnīšu salāti

Tev vajadzēs:
350 g lapu salātu vai kāposta
Sakapātus ananāsus (daudzums pēc garšas)
200 g tvaicētu zaļo zirnīšu
150 g rīvētu Valio Forte siera
Valio Gefilus bezpiedevu  jogurtu
Smalki sakapātus pētersīļus
Sāli, cukuru, piparus

Pagatavošana:
Salātus sagriež, pievieno pārējās sastāvdaļas un pēc garšas pievieno sāli, cukuru un piparus.

Priecīgus un saules pielietus Saulgriežus!