"Alma" Grieķu jogurts

Daudziem vārdi grieķu jogurts  šķiet vienkāršs vārdu salikums, kuram patērētāju acīs ir izveidojies veselīga piena produkta tēls. Tomēr daudzi no mums nezina, kāpēc pasaulē grieķu jogurts ir iemantojis “superfood” tēlu vai kā vispār saprast, ka darīšana ir ar patiesi īsto grieķu jogurtu, kuru atrodam veikala plauktos.

Kas padara grieķu jogurtu par īpašu?

Grieķu jogurts jeb strained yogurt (angļu val.) tiek izgatavots, pamatojoties uz vēsturisku SEPARĀCIJAS METODI un tas satur autentisku grieķu jogurta ieraugu. Separācija nozīmē, ka no jogurta masas tiek atdalīts sūkalu šķidrums, kā rezultātā:

  • grieķu jogurta pagatavošanai ir nepieciešams 2-3 reizes vairāk piena nekā parastajam jogurtam (šis ir koncentrēts jogurts);
  • grieķu jogurts satur 2 reizes vairāk olbaltumvielu nekā parastais jogurts – vairāk piena, vairāk olbaltumvielu :);
  • grieķu jogurtam ir dabīgi samtaina un bieza konsistence – dabīgais grieķu jogurts ir Clean Label” marķējuma produkts jeb produkts ar tīru sastāvu. Tam nav pievienots neviens mākslīgs vai dabīgs biezinātājs vai citas papildus vielas;
  • grieķu jogurtu raksturo sniegbalta krāsa, kas rodas no lielāka piena īpatsvara jogurta masā;
  • grieķu jogurts satur mazliet mazāk laktozi jeb piena cukuru nekā parastais jogurts – daļa laktozes tiek atdalīta grieķu jogurta ražošanas gaitā kopā ar sūkalām.
      

Grieķu jogurta uzvaras gājiens

Amerikā un daudzās Eiropas valstīs grieķu jogurts ir jogurta koncepcija Nr. 1. Grieķu jogurtu veikalu plauktos var atrast visdažādākajās garšas variācijās un iepakojuma formātos. Grieķu jogurts ir maltītes pagatavošanas iecienīta sastāvdaļa – par to ir izdotas vairākas pavārgrāmatas, kas specializējas tieši ēdieniem, kuri ir pagatavojami no grieķu jogurta.
Autentiskais grieķu jogurts tiek uzskatīts arī par “superfood” jeb spēka pārtikas titula cienīgu un, pateicoties tā augstajam olbaltumvielu saturam un īpaši tīrajam sastāvam, vērtības ziņā tas tiek pielīdzināts olīveļļai, valriekstiem, medum un citai veselīgai pārtikai.

“Alma” Grieķu jogurts

Pamatojoties uz rūpīgu izpēti un tirgus analīzi, esam tirgū ieviesuši autentisku grieķu jogurtu sēriju, kas atbilst visām īsta grieķu jogurta raksturīgajām pazīmēm un turklāt vēl valdzina ar savu debešķīgo garšu.

“Alma” dabīgo grieķu jogurtu raksturojošās īpašības:

  • Satur autentisku grieķu jogurta ieraugu, kas nonāk pie mums Laeva pienotavā no Krētas salas;
  • Pagatavošanai ir nepieciešams 2,5 reizes vairāk piena, nekā parastajam jogurtam;
  • Klasiskais Alma Grieķu jogurts satur 2 reizes vairāk olbaltumvielu, nekā citi jogurti;
  • Samtaina un bieza konsistence;
  • 4% tauku – vieglāka alternatīva citiem grieķu jogurtiem;
  • “Clean Label” – tīrs sastāvs (piens, saldais krējums, grieķu jogurta ieraugs).

“Alma” grieķu jogurtu sērijas dabīgais grieķu jogurts tirgošanā nonāks 370 g fasējuma glāzītēs ar atkārtoti noslēdzamu vāciņu, kas ir ideāli piemērots daudzums maltītes pagatavošanai, un arī 180 g fasējuma glāzītēs, kas ir tieši piemērots daudzums vienai ēdienreizei. Uz savu jogurtu iepakojuma sniedzam arī ieteikumus par “Alma” grieķu jogurtu izmantošanas iespējām:

  • Brokastu maltītei ar musli
  • Uzkodām ar ogām-augļiem
  • Desertam ar medu un riekstiem
  • Dip mērcei
  • Kā krējuma vieglāku alternatīvu

“Alma” grieķu jogurtu sērijā papildus dabīgajam jogurtam ir arī grieķu jogurti ar ievārījumu 125 g fasējuma glāzītēs: ar mango-baltās šokolādes piedevu, brūkleņu ievārījumu un aveņu-kazeņu ievārījumu.